Pravljično dopoldne

Zima je pred vrati, dnevi so vse krajši in hladnejši, vremena za bivanje zunaj je letošnjo jesen bolj malo.

Otroci se doma dolgočasijo, mamice in babice jim vedno ne morejo nadomestiti družbe vrstnikov.

In prav je tako. Ljudje smo socialna bitja. Najbolje se počutimo med seboj enakimi, otroci med vrstniki. Amoris jezikovne storitve začenja z delavnicami Pravljično dopoldne, na katerih se bodo predšolski otroci, ki so v domačem varstvu, za kratek čas podali na veselo »uro pravljic in iger«, njihove mamice, babice pa medtem brez skrbi odšle po nakupih, opravkih, obiskale fitnes, šle na kavo s prijateljico…

Otroci bodo v tem času v toplem in prijetnem prostoru poslušali določeno pravljico, se o njej pogovorili, se v igri prelevili v pravljična bitja, risali, ustvarjali…

Domače varstvo je čudovito, nešteto prednosti ima; od tega, da otrokom ni treba zgodaj vstajati, ni se jim treba v dežju, vetru, snegu, vročini voziti v vrtec, do tega, da so doma v varnem gnezdu in deležno vse pozornosti ljubljenih oseb.

Nima pa domače varstvo družbe ostalih otrok. Včasih so se otroci družili doma, se v blokih med seboj obiskovali. Danes to izginja, največkrat pa tega sploh več ni.

Otroci pa družbo vrstnikov potrebujejo, potrebujejo jo za zdrav psihofizični razvoj, za socializacijo, potrebujejo, da se malo odvežejo od mamic, babic, dedkov, da z vrstniki vsaj na kratko zaživijo v svojem, otroškem svetu.

Vzemite si malo časa zase in otrokom dajte nekaj njihovega ter ga / jih pripeljite na delavnico.

Pišite, pokličite!

PRAVLJIČNO DOPOLDNE

Pravljično dopoldne je namenjeno predšolskim otrokom, ki so v domačem varstvu.

Delavnica poteka ob sredah in četrtkih od 9.00 do 11.30.

Na njej otroci s pomočjo pravljic in zgodb razvijajo različne veščine, od socialnih, bralnih, govornih, kreativnih…